Easy Organizing

Senioren

Opruimen bij ouderen

Als u wat ouder bent kost opruimen veel energie. Kinderen of andere dierbaren willen u wel helpen maar hebben vaak al een overvol leven en zijn zelf al meer dan druk met werk en gezin. Voor kinderen is het vaak een uitkomst en een fijne oplossing als er iemand is die kan helpen met het opruimen en uitzoeken van spullen bij hun ouder(s).

Misschien gaat u kleiner wonen en moeten er nog veel spullen uitgezocht worden; wat gaat mee en wat niet? Ook kan het zijn dat u het geen prettig idee vindt als uw kinderen of dierbaren al uw spullen nog moeten gaan sorteren en opruimen als u er straks niet meer bent. Misschien niet iets waar u graag bij stilstaat maar ondertussen geeft het wel veel rust als uw huis op orde is. Bovendien voelt het fijner in een opgeruimd huis, is de kans op vallen minder groot en kunt u alles makkelijker vinden.

Als uw ouders kleiner gaan wonen

Wanneer uw ouder(s) of misschien een tante of oom gaat verhuizen, wordt er meestal een beroep op u gedaan om hierbij te helpen. Voor uw ouder(s) is de op handen staande verhuizing een hele happening op zich waar veel bij komt kijken. Niet zelden moet er eerst veel opgeruimd en uitgezocht worden voordat er verhuisd kan worden. Dit is vaak een behoorlijke stressvolle en emotionele taak om als oudere alleen te doen. U wilt graag uw ouder(s) helpen maar weet vaak niet waar u de tijd en energie vandaan moet halen of woont misschien te ver weg.  Easy Organzing biedt hulp! Samen zoeken wij uit wat er meegaat naar het nieuwe huis.

Praktische ondersteuning (mantelzorg) voor ouderen

Ouder worden is niet altijd makkelijk. Familie en vrienden willen wel graag helpen maar hebben vaak al een overvol druk leven of wonen te ver weg. Ik help u graag!

U kunt hierbij denken aan:

  • Gezelschap, bijvoorbeeld samen spelletje doen
  • (samen) boodschappen doen
  • Een doktersbezoek
  • Zorg voor huisdieren
  • Lichte huishoudelijke ondersteuning
  • Kleine klussen in en rond het huis en tuin

Rust voor u en rust en aandacht voor uw ouder(s).

Opruimen na overlijden

Na het overlijden van een dierbare komt er een moment dat er opgeruimd moet worden. Dit is niet makkelijk en aan elk voorwerp dat door uw handen gaat zit een verhaal of een emotie vast. U kunt er dan ook als een berg tegen op zien om in uw eentje te moeten beginnen met opruimen en uitzoeken van alle spullen.

Vaak ontbreekt het u gewoon aan tijd of misschien ook aan uw fysieke vermogen om de klus in uw eentje te klaren. Ik help u hier graag bij. Samen gaan wij aan de slag en help ik u met keuzes maken. U beslist te allen tijde welke spullen bewaard blijven, wat weg mag en met welke spullen u een ander misschien nog blij kunt maken.

© 2020 Easy Organizing

Thema door Anders Norén